Elismeréseink

Hoszivattyu

Innovációs nagydíj

Az Innovációs díjra pályázhat az a Magyarországon bejegyzett társaság vagy egyéni vállalkozó, amely (aki) 2001. évben kiemelkedő hasznot ért el nagy jelentőségű innováció (azaz magas színvonalú új termék, új eljárás, új szolgáltatás stb. létrehozása és piaci bevezetése) révén. Az innováció alapja lehet kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how, technológia-transzfer stb.

A bíráló bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből áll, elnöke a gazdasági miniszter.

Hoszivattyu

Az innováció értékelésének szempontjai a hazai és külföldi referenciák alapján:

- 2001-ben elért üzleti eredmény és egyéb (pl. műszaki) haszon
- eredetiség, újszerűség
- társadalmi hasznosság

A pályázat nyertese kapja az Innovációs Nagydíjat. Az Alapítvány valamennyi, a bíráló bizottság által innovációnak minősített pályázatot díszoklevéllel ismer el.

A X. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton az EMSZET Első Magyar Szélerőmű Kft. által beadott: Az első közcélú hálózatba integrált hazai szélerőmű Kulcson, szélerőmű beruházás tervezése és kivitelezése című pályázatot a bíráló bizottság a 2001-ben megvalósult, jelentős innovációk közé sorolta és elismerésben részesítette.

Az Innovációs Nagydíj és a további innovációs díjak átadó ünnepségére 2002. március 22-én került sor az Országház Kongresszusi termében.

Hoszivattyu

Aranyzsiráf díj

Az Arany Zsiráf díjat az év magyar videoklipje kategóriában a kulcsi szélerőműnél forgatott Draft: Dombok felett című dal videoklipje nyerte.

Az Arany Zsiráf díjat a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében.

Az Arany Zsiráf díj célja, hogy méltányolja a hanglemezipar kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, valamint azokat a hanglemezek előállításához szükséges tevékenységeket, - illetve azok művelőit – amelyek zenei életünket és a hanglemezkiadást előre viszik, illetve olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

Draft -Dombok felett (Warner Music)
Rendező: Oláh István
Szövegíró: Schuták László
Zeneszerző: Varga Gábor Attila
Kiadó: Magneoton